سوپ شیر و قارچ یکی از سوپ های خوشمزه ای است که علاوه بر اینکه برای افطار بسیار مناسب است، جایگاه ویژه ای در بین کودکان نیز دارد و به عنوان یک میان وعده مقوی سرو می شود. پرطرفدارترین سوپ های پخته شده سوپ شیر و سوپ جو برای افطار در ماه رمضان است که بسیار خوشمزه و مقوی هستند.
طرز تهیه سوپ شیر:
گام اول:
برای تهیه سوپ شیر ابتدا سینه مرغ را در ظرف مناسبی بریزید و در حدود 1 لیتر آب پخت بریزید. هنگام پختن مرغ (یک عدد پیاز، یک عدد هویج، یک حبه سیر، مقداری ادویه) را به مرغ اضافه کنید تا بوی تند آن از بین برود.
مرحله دوم:
وقتی مرغ پخت، بگذارید خنک شود، سپس سینه مرغ را رنده کنید و آب مرغ را صاف کنید و در ظرفی نگهداری کنید.
مرحله سوم:
قارچ ها را بشویید سپس به ورقه های نازک برش دهید. سعی کنید از قارچ های کوچک استفاده کنید. اگر مال شما بزرگ است، سعی کنید آنها را به 4 قسمت تقسیم کنید و سپس آنها را خرد کنید. قارچ های خرد شده را در ماهیتابه ای مناسب تفت دهید تا کاملا طلایی شوند. وقتی طلایی شد، کنار بگذارید.
دستور پخت سوپ شیر را از سایت پارسی دی بردارید.
مرحله 4:
در قابلمه ای مناسب حجم سوپ 1.5 لیتر آب بریزید و روی اجاق بگذارید تا بجوشد. پس از جوش آمدن، جو را که حدود نیم ساعت خیس کرده اید به آب در حال جوش داخل ماهیتابه اضافه کنید و بگذارید بپزد.
گام پنجم:
یک قابلمه یا ماهیتابه را روی اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود، سپس کره را داخل تابه بریزید و بگذارید ذوب شود.
مرحله ششم:
آرد را الک کرده و داخل کره آب شده بریزید و بپزید تا بوی خامی آرد از بین برود. وقتی آرد کمی تفت داده شد، فلفل و نمک را اضافه کنید و دوباره تفت دهید.
گام هفتم:
سپس شیری را که از قبل روی حرارت گذاشته اید اضافه کنید تا به دمای محیط برسد و خوب هم بزنید تا مواد بجوشد و غلیظ شود.
مرحله 8:
وقتی سس غلیظ شد، آن را به سوپ اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله 9:
هویج را پوست بگیرید و بشویید سپس آن را به قطعات کوچک برش دهید.
مرحله دهم:
سبزیجات سوپ را تمیز کرده، بشویید و آبکش کنید، سپس آنها را ریز خرد کنید.
مرحله یازدهم:
هویج رنده شده، مرغ رنده شده، قارچ و سبزیجات را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید تا خوب مخلوط شوند.
قدم دوازدهم:
آب مرغی که در مرحله ۱ رزرو کرده بودید را به مواد سوپ اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله سیزدهم:
سپس در مرحله آخر ذرت پخته شده را به سوپ شیر اضافه کرده و حرارت را کم کنید تا سوپ غلیظ شود.